Motorrijlessen


Bij verkeersschool Jordy Lap ben je ook op het juiste adres voor motorrijlessen!

Voor het behalen van je motorrijbewijs moet je niet alleen praktijk examen doen maar ook theorie examen. Dit kan je doen bij het CBR. Als je met je theorie examen minstens 44 van de 50 vragen goed hebt beantwoord krijg je het theorie certificaat.
Om dit examen te kunnen doen moet er een afspraak worden gemaakt bij het CBR en kun je bij onze rijschool een set boeken aanschaffen voor deze categorie.

Het praktijk examen voor de motor bestaat uit twee examens: Voertuig beheersing en verkeersdeelneming. Het eerste examen wordt op een afgesloten terrein afgenomen waarbij de examinator 7 bijzondere verrichtingen vraagt waarvan er 5 goed moeten zijn. Na het behalen van het eerste examen mag je examen doen op de openbare weg waarbij wordt gekeken naar onder andere: Kijkgedrag, plaats op de weg en of er genoeg rekening wordt gehouden met medeweggebruikers.

Voor meer info en prijzen over het opleidingstraject: klik hier.

Wil je vanaf 19 januari 2013 je motorrijbewijs halen?
Vanaf 19 januari 2013 gelden nieuwe regels voor het motorrijbewijs. Als je jonger bent dan 24 jaar, krijg je eerst te maken met de lichte motor (A1). Vanaf 17 jaar mag je daarvoor al rijlessen volgen. Vanaf 17 jaar mag je theorie-examen doen. Vanaf 18 jaar mag je praktijkexamen doen voor het rijbewijs A1.

Minimaal 2 jaar na het behalen van A1 kun je overstappen naar de middelzware motor (A2). Daarvoor hoef je alleen maar een praktijkexamen te doen. Minimaal 2 jaar na het behalen van A2 mag je overstappen naar de motor met onbeperkt vermogen (A). Ook daarvoor hoef je alleen maar een praktijkexamen te doen.

Vanaf 24 jaar mag je direct opgaan voor het rijbewijs A (onbeperkt vermogen). Je moet dan een theorie-examen en twee praktijkexamens doen.